02/08/2011

Linkbuilding

Eén van de middelen om een website hoger te laten ranken in zoekmachines is linkbuilding: Het creëren van inkomende links van andere websites. Want zoekmachines bepalen de inhoud, de betrouwbaarheid en de waarde van een website onder andere aan de hand van het linkprofiel. Een belangrijk onderwerp dus, hoewel het echt niet de enige oplossing is. Ook het aanmaken van interne linkjes op de eigen website levert bijvoorbeeld een bijdrage. Net als het regelmatig toevoegen van nieuwe content.

Interne links

In de teksteditor in het CMS van de website kunnen heel eenvoudig links worden aangemaakt naar andere pagina’s op de eigen website. Maak hierbij gebruik van de kans om keywords te gebruiken als naam van het linkje. Schrijf dus niet ‘Klik hier op’, maar schijf een zin die duidelijk maakt waar de link naar toe gaat. En dan het liefst met relevante zoekwoorden in de link. Laat links die verwijzen naar een andere pagina op dezelfde site altijd openen in hetzelfde venster.

Inkomende links

Inkomende links zorgen ervoor dat zoekmachines een website hoger inschatten. Andere websites linken er namelijk naar en vinden die site blijkbaar belangrijk.

Inkomende links kunnen bijvoorbeeld worden gecreëerd door links te ruilen met andere websites. Of door een one-way link te vragen. Als het zoekwoord niet voorkomt in de bedrijfsnaam, laat de tekst die gebruikt wordt als link (de anchortekst) dan de juiste zoekwoorden bevatten. Maar zorg er wel voor dat er wordt afgewisseld met deze anchortekst. Verder is de inhoud van de verwijzende site belangrijk: hoe relevanter de informatie, hoe waardevoller de link.  Laat ten slotte links die verwijzen naar een andere website,  altijd openen in een nieuw venster. Anders vertrekt de bezoeker stilletjes via de achterdeur en dat was natuurlijk niet de bedoeling!

Tekstbureaus Overzicht
Tekst Overzicht
deventer Startze
seo Startze
Tekstschrijvers
webmasters Startze
Freelance
Taal en letterkunde Startpagina
websites Startze
Deventer
Webhosting Startpagina
Tekstschrijvers Overzicht
webdesign Startze
Tekstschrijver Overzicht Schrijvers Startpagina
Webmasters Startpagina
Webschrijven Overzicht

Webdesign
Taal
Overijssel Startpagina

Quibble