Webteksten

Teksten voor uw website

U hebt een website. Of u wilt er één. In beide gevallen komt er veel bij kijken. Van een huisstijl tot het websiteontwerp en van het bepalen van de structuur tot het vullen van de pagina’s. Met prettige, leesbare teksten. En als de website klaar is, dan zal hij ook moeten worden onderhouden. Al met al dus best een flinke klus,waarbij hulp heel welkom kan zijn!

Bezoekersvriendelijk

Het doel van een website is meestal om gevonden te worden en vervolgens te kunnen informeren of verkopen. En voor het bereiken van dat doel zijn goede teksten heel belangrijk. Maar het schrijven van teksten voor een website vereist een bijzondere aanpak. Want internet is een snel medium en de bezoeker bepaalt in luttele seconden of hij de website interessant vindt. Meer tijd krijgt u niet. Uw bezoeker wil graag:

  • een duidelijke menustructuur
  • overzichtelijke pagina’s
  • korte tussenkoppen
  • duidelijke en korte teksten

Zoekmachinevriendelijk

Maar de bezoeker is niet de enige lezer. Ook zoekmachines beoordelen de inhoud van uw website. Zo kan worden bepaald bij welke zoekopdracht uw website getoond moet worden. Daarom is het erg belangrijk om van te voren te bepalen op welke zoekwoorden uw website gevonden moet worden.

Iemand die zoekt naar een ‘kapper’, zal die zoekopdracht ook intypen. Of ‘kapsalon’. Deze potentiële klant zal niet op zoek gaan naar een ‘imagodeskundige’ of ‘haarkunstenaar’. De truc is om de woorden te achterhalen, waar uw klant in wording naar zal zoeken. Want alleen dan weet de zoekmachine uw website op het juiste moment te vinden. De zoekmachine ziet graag:

  • relevante zoekwoorden in de URL
  • zoekwoorden in de header tags (koppen)
  • zoekwoorden in de tekst (eventueel vetgedrukt)
  • in- en uitgaande linkjes van en naar relevante websites

Tekstschrijver voor websites

Het schrijven voor websites is dus een vak apart. En het kopiëren van de tekst uit een folder of brochure, die toch al op de plank ligt, is zelden de goede oplossing. In Screentekst treft u een tekstschrijver voor websites, die de balans weet te vinden tussen bezoekersvriendelijk en zoekmachinevriendelijk schrijven. Een tekstschrijver met een uitgebreid netwerk bovendien. Dus desgewenst wordt er een professioneel team samengesteld om het bouwen van de site van A tot Z in goede banen te leiden.